Do delektowania się i podziwiania - czekolada w nowatorskiej odsłonie
Klasyczne pralinki, jakie znamy z bombonierek to już za mało. Współczesność stawia przed cukiernikami nowe wyzwania. A czekolada jako jeden z najwspanialszych produktów daje gamę nieskończonych możliwości twórczych – wizualnych i smakowych. Na dodatek jest tak pyszna, że trudno się jej oprzeć... W końcu to też jeden z najsilniejszych afrodyzjaków.
Jak wykonać pralinki na miarę XXI wieku mieli okazję przekonać się nauczyciele - uczestnicy kursu specjalistycznego, jaki w łódzkim Zespole Szkół Gastronomicznych „Gastronomik” poprowadził Maciej Rosiński, ambasador marki Callebaut, a także znakomity szef kuchni. Podczas szkolenia zaprezentował kreatywne i nowatorskie podejście do cukiernictwa, pokazał nie tylko, jak powstają pralinki, ale też desery talerzowe.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.