Urszula Sobol

Czad - cichy zabójca, bez zapachu, smaku i barwy

Czad - cichy zabójca, bez zapachu, smaku i barwy Fot. Archiwum Nowin
Urszula Sobol

Rozmowa z bryg. Marcinem Betleją, rzecznikiem Podkarpackiego Komendanta Wojewódzkiego Państwowej Straży Pożarnej.

Jakie są statystyki w regionie, jeśli chodzi o zatrucia czadem?

Od 1 października kiedy rozpoczął się sezon grzewczy mieliśmy juz 41 interwencji , 23 osoby trafiło do szpitali z objawami zatrucia, a dwie osoby zmarły.

A co możemy zrobić, aby uniknąć zaczadzenia?

Podstawową rzeczą jest zainstalowanie czujki węgla.

W artykule:

  • Jakie są statystyki w regionie, jeśli chodzi o zatrucia czadem?
  • Co możemy zrobić, aby uniknąć  zaczadzenia?
  • Jakie objawy towarzyszą zatruciu czadem?

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Urszula Sobol

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.