Jej założycielem był ojciec obecnych właścicieli - Jan Banatkiewicz. Teraz rodzinny biznes prowadzą w Kielcach jego synowie Janusz oraz Andrzej, a coraz bardziej cukiernią interesuje się też następne pokolenie.
- Wszystko zaczęło się na ulicy Staszica - tu znajdował się nasz pierwszy punkt produkcyjny, tu działała cukiernia. Na początku tata prowadził firmę wraz z innym cukiernikiem Zenonem Żelaznym, naszym wujkiem zresztą. Potem obaj otworzyli własne cukiernicze zakłady - opowiada Janusz Banatkiewicz.
Czytaj więcej:
- Gdzie powstała pierwsza cukiernia Banatkiewiczów?
- Jakie ciastka smakowały najbardziej prezydentowi Wałęsie?
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.