Brudno, stary sprzęt i nieświeże jedzenie. Sanepid skontrolował podkarpacką gastronomię
Państwowa Inspekcja Sanitarna w ostatnim czasie przeprowadziła 120 kontroli w lokalach gastronomicznych, lodziarniach i ciastkarniach na Podkarpaciu. Wykryto szereg nieprawidłowości, posypały się kary, a jeden lokal zamknięto.
Od 27 kwietnia do 6 maja na Podkarpaciu sprawdzono 120 punktów gastronomicznych. Wśród nich znalazły się: 22 restauracje, 9 barów, stołówka, 28 zakładów małej gastronomii, 4 wytwórnie ciast i lodów, 15 automatów do produkcji lodów oraz 41 innych obiektów żywnościowo - żywieniowych, a więc sklepy, place targowe, domy weselne oraz punkty, w których sprzedawano watę cukrową.
Jakie uchybienia wykryto i ile osób ukarano mandatami? O tym w dalszej części artykułu.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.