Brudno, stary sprzęt i nieświeże jedzenie. Sanepid skontrolował podkarpacką gastronomię

Czytaj dalej
Fot. Sławomir Kowalski / Polska Press
Agata Flak

Brudno, stary sprzęt i nieświeże jedzenie. Sanepid skontrolował podkarpacką gastronomię

Agata Flak

Państwowa Inspekcja Sanitarna w ostatnim czasie przeprowadziła 120 kontroli w lokalach gastronomicznych, lodziarniach i ciastkarniach na Podkarpaciu. Wykryto szereg nieprawidłowości, posypały się kary, a jeden lokal zamknięto.

Od 27 kwietnia do 6 maja na Podkarpaciu sprawdzono 120 punktów gastronomicznych. Wśród nich znalazły się: 22 restauracje, 9 barów, stołówka, 28 zakładów małej gastronomii, 4 wytwórnie ciast i lodów, 15 automatów do produkcji lodów oraz 41 innych obiektów żywnościowo - żywieniowych, a więc sklepy, place targowe, domy weselne oraz punkty, w których sprzedawano watę cukrową.

Jakie uchybienia wykryto i ile osób ukarano mandatami? O tym w dalszej części artykułu.

 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Agata Flak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.