Ewa Andruszkiewicz

Bliski koniec „lepszej chemii z Niemiec”. Dr Andrzej Faliński: To krok w dobrą stronę

Bliski koniec „lepszej chemii z Niemiec”. Dr Andrzej Faliński: To krok w dobrą stronę Fot. Materiały prasowe
Ewa Andruszkiewicz

O wygranej bitwie przeciwko tzw. podwójnym standardom żywności i produktów codziennego użytku z dr. Andrzejem Falińskim, eks-pertem ds. handlu i rynku detalicznego, rozmawia Ewa Andruszkiewicz.

Choć nowe zasady musi przypieczętować jeszcze Parlament Europejski, wszystko wskazuje na to, że nie będzie już można w różnych częściach Unii sprzedawać produktów o różnych składnikach, choć pod identyczną etykietą. Coca-cola będzie więc smakować tak samo zarówno w Warszawie, co w Berlinie, a proszki sprzedawane na wschodzie Europy będą wybielać równie dobrze, co te na Zachodzie. Czy to oznacza koniec „lepszej chemii z Niemiec”?

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Ewa Andruszkiewicz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.