Bartosz Gadzina ma dwie miłości – żonę i… kuchnię. Samouk został szefem kuchni w hotelu Hampton by Hilton w Oświęcimiu [ZDJĘCIA]

Czytaj dalej
Fot. Fot. Archiwum prywatne
Monika Pawłowska

Bartosz Gadzina ma dwie miłości – żonę i… kuchnię. Samouk został szefem kuchni w hotelu Hampton by Hilton w Oświęcimiu [ZDJĘCIA]

Monika Pawłowska

Jako mały chłopiec przyglądał się i pomagał w kuchni mamie i babci. To były dla niego autorytety kulinarne. Zamiast gastronoma wybrał jednak Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Bielsku-Białej. Nawet w wojsku nie pracował w kuchni, choć zaświtała mu wtedy myśl, że chciałby zostać kucharzem. By spełnić marzenie, po naukę wyjechał do Wielkiej Brytanii. Teraz obejmuje stery szefa kuchni Hampton by Hilton w Oświęcimiu. Samouk i pasjonat gotowania - Bartosz Gadzina.

Jak twierdzą jego przyjaciele i współpracownicy, Bartosz Gadzina ma swoje wizje i szanuje swoje ideały. Nie jest typowym medialnym gwiazdorem, lecz kucharzem z pasją, z miłością do kuchni i produktów. Trochę uparty, ale przez to bardzo wiarygodny. I w tym tkwi jego siła. Na jego kuchni poznali się właściciele powstającego w Oświęcimiu hotelu Hampton by Hilton, powierzając mu obowiązki szefa kuchni. Jak zapowiada pan Bartosz, kuchnia będzie z akcentem lokalnych i sezonowych produktów.

Od przedszkola do Hiltona

Dzieciaki lubią podjadać co lepsze kąski i obserwować, co dzieje się w babcinej kuchni. Bartosz Gadzina nie był wyjątkiem. Jednak miks kuchni śląsko-małopolskiej, z racji rodzinnych koligacji, nie zrobił na nim tak mocnego wrażenia, jak na rodzeństwie.
- Trójka rodzeństwa ukończyła szkoły gastronomiczne, a ja ogólniak - mówi Bartosz Gadzina. - Żadne z nich nie pracuje w zawodzie, a ja w kuchni odnalazłem sens życia - śmieje się.

Czytaj więcej:

  • O trzygwiazdkowym hotelu w Oświęcimiu
  • Jakie doświadczenie ma Bartosz Gadzina

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Monika Pawłowska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikpolski24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.