Fot. Marcin Budynek Tawerna Fisza Marcin Budynek znany jest z tego, że w swoich restauracjach promuje lokalne produkty. Tym razem postawił na ryby
hel
Marcin Budynek kusi turystów potrawami.
- Szczególnie polecam zupę rybną przyrządzoną na wywarze gotowanym przez całą dobę - mówi mistrz kuchni i właściciel nowo otwartej tawerny „Fisza”. - Oczywiście, bazę do tego dania stanowi wiele żyjących w augustowskich jeziorach gatunków.
A do zupy - jak sugeruje - najlepiej zamówić słodkowodne rybki wędzone, które też można kupić bez problemu.
Z dalszej części artykułu dowiesz się m. in.
- Jak będzie promował się Augustów
- jakie dania zaproponował mistrz kuchni
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się